Kuvar
Masimo Botura
& PANERAI

Italijanski kuvar Masimo Botura čiji restoran “Osteria Francescana” u Modeni ima tri Mišelinove zvezdice, objašnjava šta znači njegov moto, „tradicija u evoluciji“ u filmu snimljenom za projekat Panerai Traits.

Masimo Botura, kuvar i osnivač restorana Osteria Francescana sa tri Mišelinove zvedice u Modeni, je zvezda filma „INOVACIJE“ u sklopu projekta Panerai Traits (prepoznatljive odlike firme Panerai), serije koju je stvorila kompanija Officine Panerai u saradnji sa četiri svetski poznate ličnosti koje savršeno oslikavaju posebne odlike ove marke.

Restoran u Modeni ovog italijanskog kuvara, koji je 2016. godine proglašen za najbolji restoran od 50 najboljih restorana na svetu, kultna je destinacija brojnih gurmana koji dolaze iz svih delova sveta kako bi uživali ​​u izuzetnoj tradiciji italijanske kuhinje koju je Botura osvežio na inovativni način sledeći svoj moto „tradicija u evoluciji“.

Prošlost treba posmatrati kritički, a ne nostalgično. Da biste uneli novine potrebno je iskoristiti ono najbolje iz prošlosti  i preneti je u budućnost“, objašnjava Botura u filmu snimljenom na raznim lokacijama u Modeni, uključujući i Veliki trg, istorijsku  pijacu u ulici Albineli i njegov restoran.

Masimo Botura u svom kuvanju primenjuje italijansku kulinarsku tradiciju na najkvalitetnije namernice iz takozvane „doline hrane“ u Italji, centralne regije u kojoj se nalazi Modena. Njena evolucija je rezultat
neumornog istraživanja i neprekidnih inovacija, što omogućuje restoranu Osteria Francescana da ponudi svojim gostima jedinstveno i istinski kreativno iskustvo.

Masimo Botura na ruci nosi svoj Tuttonero – Luminor 1950 3 dana GMT Automatic Ceramica
(PAM00438), jedan od satova koji tako dobro oslikava  sposobnosti kompanije Panerai da stvara modele koji spajaju najbolju časovničarsku tradiciju, prepoznatljiv i poseban dizajn kuće Panerai i najmodernije materijale i tehnička rešenja, one iste karakteristike koje krase i kuhinju restorana Osterie Francescana.

IZDVOJENE TEME

uživanje & odmor

Opuštanje
tela & uma

Kultivacija morske soli zahteva mirnoću i staloženost i punu koncentraciju misli. Inspirisan tim primerom izveden je i ceo koncept hotela.

uživanje & odmor

Lepota od kamena
u kamenu

Prema početnoj ideji preoblikovanja kamena, projektovan je i sagrađen rezidencijalni kompleks i hotel čije su fasade izrađene od kamena.

Intervjui

Živa
legenda

Kada nešto traje toliko dugo da se o njegovom postojanju ispredaju i žive legende, samo može da znači da to nešto vredi.

bilten

Budite u toku sa jedinstvenim temama o luksuzu i biznisu. 

Šaljući svoje podatke, pristajete da primate informativne i komercijalne elektronske poruke od magazina Business & Luxury, uključujući personalizovane poruke. Možete se odjaviti u bilo kom trenutnom kliku na link u podnožju bilo koje naše e-poruke. Za više informacija o tome kako se vaši podaci koriste, pročitajte politiku privatnosti.

COPYRIGHT © 2021 Business & Luxury